SPONSORERET indhold
Havregrynskage med tørret frugt og nødder
Brug julens rester af tørrede frugter, nødder og mandler i en dejlig kage, som bliver sprød og lidt sej – en mellemting af en kage og en myslibar. Overtræk kagen med chokolade – også gerne blandede rester.
1 kage, ca. 20 stykker. |
Total: 25 min
Ingredienser
Kage:
150 g smør
100 g farin
100 g honning eller sirup
150 g finvalsede havregryn
¼ tsk. groft salt
150 g nødder og/eller mandler
150 g tørret frugt (f.eks. abrikoser, dadler, figner, rosiner, soltørrede tranebær)
75 g mel
½ tsk. bagepulver
Pynt:
150 g chokolade (hvid, lys eller mørk)
Sådan gør du
- Smelt smør, farin og honning eller sirup i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og rør havregryn og salt i.
- Hak nødder og mandler groft, og skær store frugter i lidt mindre stykker. Rør dem i dejen.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen.
- Pres dejen ud på bagepapir i en firkantet form (ca. 20x30 cm), og bag kagen ved 175 grader i 20-25 min., til overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.
- Pynt: Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
- Smør chokoladen over kagen, mens den er varm, og lad den køle af i formen. Løft kagen op ved hjælp af bagepapiret, og skær den smalle stykker.
Tip
Bland evt. mørk, lys og hvid chokolade, eller dryp én eller flere slags smeltet chokolade over kagen i et zigzagmønster.