Hindbær-marmorkage
SPONSORERET indhold

Hindbær-marmorkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skal kagen med ud af huset, så kan du bare undlade cremen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
12. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

Hindbær-marmorkage
200 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
75 g kartoffelmel eller ekstra hvedemel
¾ tsk. bagepulver
75 g hindbær, frosne kan bruges
Hindbærcreme:
50 g hindbær frosne kan bruges
2 spsk. vand
100 g smør
150 g flormelis

  1. Rør smør og sukker sammen, gerne med en håndmixer. Kom æggene i et ad gangen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend det i dejen. Tag halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør moste hindbær i.
  2. Smør en bageform (ca. 1½ l). Kom først halvdelen af den lyse dej i formen, herover hindbærdej og til sidst resten af den lyse dej.
  3. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Kog hindbær og vand op 2-3 min. i en gryde, og mos hindbærrene godt ud med en grydeske. Kom blandingen i en sigte, og pres så meget hindbærsaft ud som muligt. Brug bagsiden af en ske. Afkøl hindbærsaften.
  5. Pisk hindbærsaft, smør og flormelis sammen med en håndmixer, til det er cremet. Smør det på kagen.