Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hurtig hummus
Foto: Thomas Hergaard Nem og hurtig hummus.

Hurtig hummus

Hurtig hummus

Hummus har sin oprindelse i Mellemøsten, men den er for mange nærmest blevet en dansk klassiker.

Hurtig hummus til 4-6 personer
Print

Hurtig hummus

Ikke fryse-egnet
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk tahin (sesampasta – kan udelades)
1-2 spsk væske fra kikærterne
1-2 spsk olivenolie
sorte oliven
persille
salt og peber

Sådan laver du nem hummus

  1. Hæld væsken fra kikærterne, men gem den.
  2. Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber.

    PRØV OGSÅ: Sprøde pita-chips med radisedip

  3. Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål.
  4. Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.

 

Tip

Hummusen kan også krydres med stødt spidskommen, stødt paprika og/eller friskhakket eller stødt chili.

Server f.eks. med varme pitabrød eller chips bagt af flækkede udskårne pitabrød. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hummus, Kikærter, Vegetarisk og Tilbehør