Hvidkålssalat med kokos-chutney og koriander
Her har hvidkålen fået et eksotisk strejf med kokos, koriander og chili.
Ingredienser
400 g hvidkål ( ½ lille hvidkålshoved)
1 tsk harissa eller anden chilipasta
saften af 1 lime
lidt salt og ½ tsk sukker
1-1½ tsk hel spidskommen
2 dl kokoschipsflager
1½ dl lyse rosiner
2 spsk æbleeddike
1 spsk finthakket mynte
lidt salt
½ bundt koriander, grofthakket
Tilbehør: brød
Sådan laver du hvidkålssalat
Snit hvidkålen fint. Rør harissa sammen med limesaft, lidt salt og sukker. Rist spidskommen på en tør pande et kort øjeblik til det begynder at dufte skønt – tag det af panden og lad det afkøle. Bland hvidkålen sammen med harissa-marianden.
Bland kokos, rosiner, æbleeddike, mynte, salt og frisk koriander sammen i en skål. Og vend hvidkålen sammen med den friske kokoschutney.
Salaten smager skønt og krydret – server den som en vegetarisk frokostsalat sammen med brød eller spis den som tilbehør til kylling, lam eller fx grillet fisk.
Tip
Husk at snitte kålen fint. Ellers er det svært at tygge sig igennem maden. Det kan betale sig at investere i et mandolinjern, der hurtigt og nemt snitter kålen i de fineste strimler.