
SPONSORERET indhold
Hyldeblomst-rabarberkage
Den skønneste syrligtsøde kage med fine blomsternoter fra hylden. Og så er den lige så nem at lave, som den er smuk
Ingredienser
8-10 stængler rabarber
8 hyldeblomstklaser
80 g sukker
1 stang vanilje
3 dl vand
125 g smør, blødt
125 g rørsukker
60 g rismel
100 g mandelmel (eller fint blendede mandler)
3 æg 2 spsk ekstra sukker til at strø ud over kagen
Cremefraiche til servering.
Sådan laver du hyldeblomst-rababerkage
- Skær rabarberne til, så de passer i længden med en firkantet tærteform eller bradepande. Kom dem op i en skål sammen med hyldeblomsterne, som skal være trimmet for tykke grønne stængler.
- Kog sukker, vanilje (korn og stang) samt vand op, og hæld over rabarberne. Lad det hele trække, mens du laver tærtedejen.
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker grundigt sammen, rør ris- og mandelmel i, og rør til sidst æggene i. Beklæd din tærteform/bradepande med bagepapir. Læg rabarberstængler og hyldeblomster på toppen.
- Kom lagen, rabarberne har ligget i, op i en lille gryde, og kog den ind til sirup. Det tager ca. 20 min ved mellemvarme, og du kan se, at siruppen er færdig, når der kommer seje bobler på overfladen.
- Bag kagen i 15 min, og drys så de 2 spsk sukker ud over. Bag kagen videre i yderligere ca. 15 min, til dejen er gylden.
- Hæld siruppen ud over den færdige kage.
- Servér kagen med cremefraiche.
PRØV OGSÅ: Jordbærlagkage med hyldeblomst