Italienske påskebrød
SPONSORERET indhold

Italienske påskebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nogle steder i Italien har man tradition for at bage brød med æg i til påske. Vi bringer her opskriften på skønne brød med et pift af anis og citron. Brug dem til brunch eller frokost i helligdagene!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
26. mar. 2012 | Opskrift | Hjemmet
8 portioner eller 1 krans

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 ½ time
Bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 store æg
150 g sukker
½ usprøjtet citron
25 g gær
1½ dl mælk
1 dl olivenolie
½ tsk salt
evt. ¼ tsk stødt anis
ca. 700 g hvedemel
olie
8 små hårdkogte æg
Pensling:
1 1 æg
Eller glasur:
saft af ½ citron
100 g flormelis
evt. sukkerpynt

  1. Pisk æg og sukker grundigt sammen og tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft. Opløs
  2. gæren i lun mælk og tilsæt olivenolie, salt og æggemassen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er blød, men ikke klistret.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Form den til en kugle og læg den i en oliesmurt skål. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
  4. Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker. Form dem til smukke brød med ét hårdkogt æg i hver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  5. Eller del dejen i to stykker og rul dem ud til lange pølser. Sno dem sammen og saml dem til en krans. Lav åbninger mellem de to snoninger til de hårdkogte æg og læg kransen på en bageplade med bagepapir.
  6. Dæk brødene med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl brødene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min. Eller undlad at pensle brødene med æg; rør i stedet en tynd glasur af citronsaft og flormelis og pensl glasuren på brødene, når de er færdigbagte og endnu varme. Drys evt. med sukkerpynt og lad dem afkøle.