Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

suppe

Jordskoksuppe

Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.

plate 4
printer Print

1 kg jordskokker (skrælles og kommes i koldt vand med et par dråber citron)
1 skrællet bagekartoffel i tern
1 skrællet pastinak i tern
1 liter god hønsefond (fortyndet)
1 spsk olivenolie. Lidt ekstra olie til stegning af jordskokskiverne
1 spsk valnøddeolie
Lidt revet muskatnød
3 spsk mascapone
Salt og peber

Sådan gør du:

Tag et par jordskokker fra. Riv dem på en mandolin – eller skær dem i papirtynde skiver. Rist skiverne i olivenolie og læg dem på fedtsugende papir. Skær jordskokker, pastinak og kartoffel i store tern, kom dem i en gryde med oliven- og valnøddeolie og rist dem let.


Dæk grøntsagerne med hønsefond og kog dem møre i gryden. Blend til suppe med en stavblender. Hæld gennem en sigte og tilbage i gryden. Rør mascaponen i og smag suppen til med salt, revet muskatnød og peber. Anret suppen i skåle og pynt med ristede jordskokker.


Jordskokker – en sund kartoffel
Jordskokker er rig på både C- og K-vitamin, der hjælper blodet til at størkne. Smagen er nøddeagtig og let sødlig. Jordskokker kan spises rå i salater, men også som mos og rodfrugtchips. Modsat kartofler indeholder jordskokker ikke stivelse, men inulin. Inulin menes at have en forebyggende effekt mod kræft i tyktarmen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Jordskokkesuppe og Suppe