Juleboller med safran og sukat
SPONSORERET indhold

Juleboller med safran og sukat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gyldengule, smørbløde og lækre. Den perfekte bolle til adventshyggen eller Luciadag.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
13. dec. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Giver ca. 10 mellemstore, luftige juleboller | Total: 3 timer

Ingredienser

¼ tsk safran
1 spsk kogende vand
4 dl lun mælk
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk sukker
150 g smeltet smør
2 æggeblommer
1 tsk kardemomme
100 g sukat
50 g lyse rosiner
ca. 650 g hvedemel
1 æg til pensling
sukker til drys

Sådan bager du juleboller med safran & sukat

1. Knus safrantrådene imellem fingerspidserne, så godt som det er muligt, læg i en skål, og hæld 1 skefuld kogende vand over dem. Lad trådene stå i ti minutter.

 

2. Lun nu mælken, og tilsæt gær, salt, sukker, kardemomme, æggeblommer og smeltet smør. Tilsæt først en tredjedel af melet sammen med sukat og rosiner, og rør sammen til en blød dej.

 

 

3. Tilsæt resten af melet en tredjedel ad gangen, det kan variere lidt, hvor meget melet suger, og dermed hvor meget der kan optages i dejen. Ælt dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve et lunt sted uden træk i 1 ½-2 timer med et stykke film over.

 

SE OGSÅ: Lav hvid gløgg på fire forskellige måder

 

4. Tag dejen ud, og del den i 10 dele, som hver formes til en bolle. Læg bollerne på en bradepande, og pensl dem med et sammenpisket æg blandet med et par skefulde vand. Drys med sukker, og lad bollerne hæve yderligere 25-30 min, indtil de er vokset en halv størrelse.

 

5. Bag dem ved 200 grader i ovnen i 12-14 min, indtil de er lysebrune både på overfladen og i bunden. Lad dem køle lidt, før de spises.

 

PRØV OGSÅ: Chokofilopakker og krydret varm kakao

 

SE MERE:  Low carb julebag