Juleboller med tranebær

Foto: Tia Borgsmidt Søde juleboller med masser af smag.

Juleboller med tranebær

Nyd julens dejlige, bløde bagværk til gløgg eller en god kop kaffe. Vi har bagt lækre juleboller med tranebær, der smager skønt af jul.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: en time, 30 minutter
totaltime Total: en time, 45 minutter
plate 8 stk.

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. usprøjtet revet appelsinskal
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g kandiseret appelsinskal eller sukat
  • 25 g gær
  • ½ dl lunken mælk
  • 250 g hvedemel

Til pensling:

  • 1 sammenpisket æg
  • 4 spsk. perlesukker
  • 30 g mandelflager

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker sammen, og kom æg, revet appelsinskal, kardemomme, tranebær og kandiseret appelsinskal i.
  2. Rør gæren ud i lunken mælk, og rør det i. Rør hvedemelet i. Dejen er lidt fugtig, og skal ikke æltes. Lad dejen hæve 45 min. – tildækket.
  3. Form bollerne med 2 spiseskeer, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 30 min. under et rent klæde.
  4. Pensl bollerne med æg, og drys med sukker og mandler. Bag bollerne ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 15 min.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Bagning, Jul og Bageopskrifter