Julens lækreste kringle

Julens lækreste kringle - opskrift fra Hjemmet

Julens lækreste kringle

Bag en skøn julekringle til julens kagebord. Den har dejligt fyld og er ualmindelig velsmagende. Arbejdstid: 1 time Hævetid: 1 time Bagetid: 20 min. Fryse-egnet

printer Print
plate 1 kringle til 10-12 personer

Dej:
100 g smør
1 dl mælk
50 g gær
1 æg
ca. 350 g mel
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
Fyld:
100 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
2-3 tsk fintrevet citronskal en blanding af rosiner, sukat, soltørrede bær eller anden tørret frugt i små tern, i alt 150 g
Pynt:
1 æg
50 g smuttede mandler
50 g perlesukker

  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Tilsæt mælken og opløs gæren i den lune væske (37 grader). Pisk ægget i og tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt.
  2. Ælt dejen smidig og lad den hæve tildækket 30 min.
  3. Riv marcipanen groft og rør den sammen med blødt smør, sukker og fintrevet citronskal.
  4. Ælt dejen let igennem og rul den ud på et meldrysset bord, til en lang bane (ca. 20x80 cm).
  5. Fordel marcipanfyldet langs midten af dejen, drys med rosiner og tørret frugt og fold siderne op omkring fyldet.
  6. Læg dejen med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir, form den til en kringle og lad den hæve tildækket 30 min.
  7. Varm ovnen op til 225 grader. Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med snittede/ hakkede mandler og perlesukker.
  8. Bag kringlen midt i ovnen 18-20 min. og lad den afkøle på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad og Dessert