Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kanelbrød
Foto: Mikkel Adsbøl

Kanelbrød

Brødet dufter, som det gjorde hos mormor, når du tager det ud af ovnen!

2 stk.
Print

2½ dl fløde
25 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 400 g mel
Fyld og pynt:
knap 1 dl sirup
50 g farin eller rørsukker
1 spsk. kanel
smør til formene
æg til pensling
tesukker og kanel til drys

  1. Lun fløden, og hæld den over gær, sukker og salt. Tilsæt gradvis mel, og ælt dejen færdig. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.
  2. Slå dejen ned, del den, og klap den ud i 1-2 cm tykke firkanter. Lun siruppen, og bred den ud over dejen, men lad kanten være fri. Drys med farin/rørsukker og kanel, og tril forsigtigt dejen sammen. Læg den i smurte forme.
  3. Lad dejen efterhæve ca. 30 min. Pensl med æg, og drys med kanel og tesukker. Bag kanelbrødet ved 200 gr. i ca. 25 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelbrød, Mormormad og Bageopskrifter