SPONSORERET indhold
Kanelbrød
Brødet dufter, som det gjorde hos mormor, når du tager det ud af ovnen!
2 stk.
Ingredienser
2½ dl fløde
25 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 400 g mel
Fyld og pynt:
knap 1 dl sirup
50 g farin eller rørsukker
1 spsk. kanel
smør til formene
æg til pensling
tesukker og kanel til drys
- Lun fløden, og hæld den over gær, sukker og salt. Tilsæt gradvis mel, og ælt dejen færdig. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.
- Slå dejen ned, del den, og klap den ud i 1-2 cm tykke firkanter. Lun siruppen, og bred den ud over dejen, men lad kanten være fri. Drys med farin/rørsukker og kanel, og tril forsigtigt dejen sammen. Læg den i smurte forme.
- Lad dejen efterhæve ca. 30 min. Pensl med æg, og drys med kanel og tesukker. Bag kanelbrødet ved 200 gr. i ca. 25 min.