Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: ca. 10 min
2 rødløg
½ dl æbleeddike
¼ tsk. salt
peber
500 g hakket kalve- eller svinekød (eller en blanding)
1 tsk. tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 spsk smør (eller olivenolie)
3 dl bouillon
2 tsk. majsstivelse
Tilbehør:
1 lille bundt persille (finthakket)
500 g grønne bønner
1 kg kogte, pillede aspargeskartofler
- Skær løgene i så tynde skiver som muligt. Rør dem sammen med eddike, salt og peber i en skål og lad dem trække. Rør i dem af og til, mens resten af maden laves.
- Ælt kødet sammen med timian og oregano og form det til 4 karbonader.
- Varm smør op på en pande og brun karbonaderne på begge sider. Krydr med salt og peber. Skru ned til middel varme og steg karbonaderne i 3-4 min. på den ene side. Vend dem om, og tilsæt bouillon. Lad karbonaderne simre i bouillonen i 4 min.
- Opløs majsstivelse i ½ dl vand, og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.
- Hæld lagen fra løgene og vend dem med persille.
- Servér karbonaderne med marinerede løg, kogte bønner, kartofler og sovs.