Karbonader med marinerede løg

Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard

Karbonader med marinerede løg - opskrift fra Hjemmet

Karbonader med marinerede løg

Elsket klassiker med ekstra krydderier.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: ca. 10 min
2 rødløg
½ dl æbleeddike
¼ tsk. salt
peber
500 g hakket kalve- eller svinekød (eller en blanding)
1 tsk. tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 spsk smør (eller olivenolie)
3 dl bouillon
2 tsk. majsstivelse
Tilbehør:
1 lille bundt persille (finthakket)
500 g grønne bønner
1 kg kogte, pillede aspargeskartofler

  1. Skær løgene i så tynde skiver som muligt. Rør dem sammen med eddike, salt og peber i en skål og lad dem trække. Rør i dem af og til, mens resten af maden laves.
  2. Ælt kødet sammen med timian og oregano og form det til 4 karbonader.
  3. Varm smør op på en pande og brun karbonaderne på begge sider. Krydr med salt og peber. Skru ned til middel varme og steg karbonaderne i 3-4 min. på den ene side. Vend dem om, og tilsæt bouillon. Lad karbonaderne simre i bouillonen i 4 min.
  4. Opløs majsstivelse i ½ dl vand, og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.
  5. Hæld lagen fra løgene og vend dem med persille.
  6. Servér karbonaderne med marinerede løg, kogte bønner, kartofler og sovs.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad og Hovedret