
SPONSORERET indhold
Kartoffelsalat med rygeost
Denne salat egner sig godt til frokost, men kan også bruges som tilbehør til aftensmaden - og så er den nem at lave.
4 personer
Ingredienser
250 g små nye kartofler
200 g rygeost, gerne fra Løgismose
2 dl cremefraiche 18 %
10 radiser
¼ agurk
1 dl små blomkålsbuketter
1 forårsløg el. 2 spsk. purløg
salt, peber
Tilbehør:
ristet rugbrød
Sådan gør du
- Rens, og kog kartoflerne (se hvordan i faktaboks). Afdryp, og afkøl kartoflerne.
- Rør rygeost og cremefraiche sammen. Skær radiserne i både eller skiver. Skær agurken i små tern. Skær kartoflerne i tern.
- Vend grønsager og kartofler i rygeostblandingen. Krydr med salt og peber. Pynt med snittet forårsløg eller purløg.
- Server på ristet rugbrød.
Sådan koger du nye kartofler
Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.