Kartoffelsalat med rygeost
Foto: Mikkel Adsbøl

Kartoffelsalat med rygeost

Denne salat egner sig godt til frokost, men kan også bruges som tilbehør til aftensmaden - og så er den nem at lave.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

250 g små nye kartofler
200 g rygeost, gerne fra Løgismose
2 dl cremefraiche 18 %
10 radiser
¼ agurk
1 dl små blomkålsbuketter
1 forårsløg el. 2 spsk. purløg
salt, peber

Tilbehør:
ristet rugbrød

Sådan gør du

  1. Rens, og kog kartoflerne (se hvordan i faktaboks). Afdryp, og afkøl kartoflerne.
  2. Rør rygeost og cremefraiche sammen. Skær radiserne i både eller skiver. Skær agurken i små tern. Skær kartoflerne i tern. 
  3. Vend grønsager og kartofler i rygeostblandingen. Krydr med salt og peber. Pynt med snittet forårsløg eller purløg.
  4. Server på ristet rugbrød.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan koger du nye kartofler

Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Kartoffelsalat, Rugbrød, Rygeost og Frokost