Koldskål med rabarberkompot
SPONSORERET indhold

Koldskål med rabarberkompot

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Alle elsker koldskål! Her får du en ny måde at servere sommerens forfriskende yndlingsspise på. Denne hjemmelavede koldskål serveres nemlig med en skøn rabarberkompot.

Af: Cecilie Svensson Foto: Betina Hastoft
26. jul. 2021 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 dl græsk yoghurt

Rabarberkompot:

  • 500 g rabarber
  • 175 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn, til det bliver hvidt og skummende.
  2. Skyl, og riv skallen fint af citronen, og pisk med i æggesnapsen. Tilsæt kærnemælk og græsk yoghurt. Pisk til en ensartet konsistens.
  3. Sæt koldskålen på køl, så den er helt kold, når den skal serveres.
  4. Rabarberkompot: Skyl og skræl rabarber, og skær dem i mindre stykker.
  5. Kom rabarber i en gryde sammen med rørsukker, vaniljesukker og vand. Kog i 8 min., til rabarberne er møre.
  6. Afkøl rabarberkompotten, så den er helt kold ved servering.
  7. Server koldskål med rabarberkompot.