Kyllingegryde med svampe
SPONSORERET indhold

Kyllingegryde med svampe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig simregryde med masser af smag. Vi serverer brasekartofler til – stegt sammen med groft snittet savojkål.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
26. okt. 2023 | Opskrift | Hjemmet
Total: en time, 50 min | Arbejdstid: en time

Ingredienser

  • 20-30 g tørrede svampe
  • 3 dl vand
  • 1 frisk kylling (1200 g)
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • 2-3 store skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • ¼ liter hvidvin
  • 1½ dl cremefraiche 38 % (eller piskefløde)
  • evt. 1-2 tsk. majsstivelse
  • 250 g markchampignon
  • 1-2 stilke frisk rosmarin
  • 25 g smør

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler (ovnstegte, pandestegte eller mos)
  • 500 g kål (savojkål, rosenkål eller broccoli)

Sådan gør du:

  1. Skyl de tørrede svampe, og læg dem i blød i 3 dl vand i mindst 10 min.
  2. Del kyllingen i bryst og lårstykker, og del dem igen, så der er 8 stykker i alt. Krydr dem med salt og peber.
  3. Brun kyllingestykkerne grundigt i en stegegryde med smør, og læg dem på en tallerken.
  4. Pil skalotteløg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem i gryden i 5 min., og tilsæt de udblødte svampe med væske og vin. Giv det et opkog under omrøring.
  5. Læg kyllingestykkerne i gryden, og lad dem simre under låg ved svag varme i ca. 35 min., til de er gennemvarme.
  6. Tag låget af, tilsæt cremefraiche, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber, og jævn evt. med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  7. Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte. Skyl og hak rosmarinnålene. Steg champignon og rosmarin på en pande med smør, krydr med salt og peber, og hæld dem over kyllingen.
  8. Server direkte fra gryden med det valgte tilbehør.

Anbefalet til dig