Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Skinkeschnitzler med sursød sovs
Foto: Betina Hastoft Klassisk dansk mad med et asiatisk twist - skinkeschnitzler med hjemmelavet sursødsovs.

Skinkeschnitzler med sursød sovs

Lækre skinkeschnitzler med sursød sovs

Nem og lækker hverdagsmad - skinkeschnitzel med hjemmelavet sur-sød-sovs og ris. Se her, hvordan du laver lækre schnitzler med spændende tilbehør.

35 minutter
Print
Skinkeschnitzler til 4 personer

4 skinkeschnitzler
salt og peber
1 spsk. olie


Sursød sovs:
2 forårsløg
1 spsk. olie
2 dl hønsebouillon
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 ds. ananas (i egen saft, 560 g brutto)
1 spsk. majsstivelse
evt. 1 tsk. rød chili


Pynt: frisk koriander


Tilbehør: løse ris og lynstegte grønsager (f.eks. peberfrugt og broccoli)

Sådan laver du skinkeschnitzler

1. Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.


2. Varm olie på en pande. Brun schnitzlerne heri. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige i 1½-2 min. på hver side, til de netop er gennemstegte.

SE OGSÅ: Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam


Sursød sovs:
3. Snit forårsløgene, og svits dem kort i olie. Tilsæt bouillon, eddike, sukker, terninger af ananas og ananassaft fra dåsen.


4. Udrør majsstivelsen i lidt vand, og rør det i sovsen. Tilsæt evt. friskhakket chili. Kog kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber, og servér sovsen til kødet. Pynt med koriander. Servér med det foreslåede tilbehør.

SE MERE: Frisk citronkage med lækker mascarponecreme

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Schnitzel, Svin og Hovedret