Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på lam med ærtepuré og rosenkålssalat
Foto: Line Thit Klein Lam med ærtepuré og rosenkålssalat

Opskrift på lam med ærtepuré og rosenkålssalat

Lam med ærtepuré og rosenkålssalat

Saftige lammekoteletter får her selskab af sprød rosenkål og sød ærtepure. Servér evt. saftigt fuldkornsbrød til.

20 minutter
Print
4

6-800 g rosenkål
2-3 spsk jomfruolivenolie
saft af en halv citron
ca. 100 g gedefeta
frisk mynte.

Ærtepuré:
1 pose fine ærter, ca. 150 g
3 spsk revet parmesan
4 spsk creme fraiche 38%
salt og peber

8-12 små lammekoteletter

Sådan laver du lam

Begynd med at lave salaten af rosenkål. Skær bunden og de yderste blade af rosenkålene og kog dem 1-2 min i godt saltet vand. De skal ikke have mere, så mister de deres sprødhed, og begynder at lugte "kålet". Skær dem i halve og bland dem med olivenolie, citronskal, frisk finthakket mynte og gedefeta. Krydr den med salt og peber.

Kog ærterne efter anvising på posen. Hæld vandet fra og blend de kogte ærter med parmesanost og creme fraiche, og evt. lidt friskhakket mynte. Smag til med salt og peber.

Krydr lammekoteletterne med salt og peber, og steg dem på en meget varm pande/grillpande et par minutter på hver side. Kødet skal stadig føles blødt, men fast, når du trykker let på det. Servér de varme koteletter med den lune salat og ærtepuré.


Se også opskrift på Stir fry med broccoli, bønner og tofu.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Rosenkål, Nem aftensmad, Lam, Dansk mad og Hovedret