Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lammeculotte og ovnbagte rødder med karry, spidskommen, æble og smør
Foto: Maria Sattrup og Line Thit Klein Lammeculotte og ovnbagte rødder med karry, spidskommen, æble og smør

Opskrift på lammeculotte og ovnbagte rødder med karry, spidskommen, æble og smør

Lammeculotte med ovnbagte rødder med karry, spidskommen, æble og smør

plate 4
printer Print

1 lammeculotte
1 spsk karry
1 spsk spidskommen, stødt
2 løg skåret i kvarter
1 stort dansk madæble skåret groft
1 sød kartoffel skåret i grove skiver
½ knoldselleri, skåret i grove stykker
saft af en citron
50 g smør
havsalt.

Sådan gør du

Rids lammeculotten i fedtet og kom halvdelen af krydderierne på – brug gerne dine fingre, så du kan gnubbe alle de dejlige sager godt ind. Læg den i et stort ildfast fad og fordel alle grøntsagerne rundt om culotten. Drys med resten med resten af krydderierne og fordel smørret i små stykker på alle grøntsagerne. Kom citron over og sæt fadet i en varm ovn på 180 grader i ca. 1 time.

Spis en frisk salat til og du har et fantastisk måltid.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Culotte, Lam, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret