Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lammekebab LCHF
Foto: Columbus Leth

Lammekebab LCHF

Lammekebab med spicy aubergineskiver

Gode krydrede lammekebab som med fordel kan grilles.

4
Print

LAMMEKEBAB:
600 g hakket lammekød
1 lille rødløg
1 dusk bredbladet persille
3 fed hvidløg
1 æg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
¼ tsk cayennepeber
salt og friskkværnet peber
SPICY AUBERGINESKIVER:
2 auberginer
2 dl koncentreret tomatpuré
2-3 spsk harissa
3 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
PYNT:
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk pinjekerner

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 225 grader. Kom kødet i en skål. Hak løg og persille fint, og kom det i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Rør farsen sammen i en skål, og del den i små portioner. Form farsen om kødspyddene i en aflang pølse. Læg lammespyddene på en bageplade med bagepapir, og steg dem øverst i den varme ovn i ca. 15 minutter. Vend dem ca. hvert 5. minut.
  2. Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm’s tykkelse. Pensl skiverne med olivenolie. Steg dem på en grillpande, til de har fået godt med farve på begge sider. Rør tomatpuré med harissa, hvidløg, salt og peber. Pensl aubergineskiverne med den stærke tomatsovs.
  3. Anret på et serveringsfad, og drys lidt finthakket persille og letristede pinjekerner over inden servering.
  4. Opskriften er fra Jane Faerbers kogebog, LCHF Året rundt, Politikens Forlag, 250 kr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Kebab og Low carb