
Skøn amerikansk majssuppe med kylling: Sådan laver du majs-chowder
En dejlig varmende, blød og sødmefuld suppe med majs og kylling, som hitter hos både store og små...
Ingredienser
2 spsk olivenolie
50 g røget bacon i tern
2 spsk smør
2 mellemstore løg, skåret i tern
1 spsk hvedemel
½ tsk gurkemeje
3 kyllingebryster, skåret i mellemstore tern
1 rød chili, finthakket
3 stængler bladselleri i tern
ca. 250 g kartoffel, skåret i mellemstore tern
majs fra tre friske majskolber
1 liter kyllingebouillon
1 dl piskefløde
Tilbehør
Koriander og persille, grofthakket
Brød.
Sådan laver du chowder:
1. Svits bacontern i olivenolien til de begynder at afgive fedt, men uden at blive brune. Tag baconen fra.
2. Tilsæt smør til baconfedtet og steg løgene ved svag varme heri til de begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt mel og gurkemeje, og vend grundigt rundt.
3. Kom derefter kyllingekød og chili i, og lad kyllingen stege til den er lys i overfladen på alle sider. Tilsæt bladselleri, kartofler, bacon, majs og kyllingebouillon. Bring suppen i kog, og lad den simre i ca 10-15 min, indtil grøntsagerne er møre.
4. Hæld fløden ved og lad yderligere suppen simre nogle min, før den smages til med salt og peber.
5. Servér den rygende varm med grofthakket koriander og persille og evt. brød til.
Prøv også ceviche med lime, koriander og chili
Tip
Du kan undlade bacon og kylling og lave en vegetarversion. Brug da lidt ekstra smør til at stege løgene i, og følg ellers opskriften.