Opskrift på minimuffins med gedeost & salvie og sage margarita
Foto: Line Thit Klein Minimuffins med gedeost & salvie og sage margarita

Opskrift på minimuffins med gedeost & salvie og sage margarita

Minimuffins med gedeost og salvie og sage margarita

Drøm dig til de lune sommeraftner med en lækker muffinsnack og en kold margarita.

printer Print
plate 19 minimuffins

120 g hvedemel
70 g grahamsmel
1½ tsk bagepulver
½ tsk fint salt
1 æg
1 ¼ dl mælk
¾ dl olivenolie + ekstra til formene
100 gedeost
1 spsk finthakket, frisk salvie + ekstra til pynt.

Sage Margarita
5 cl. tequila (helst 100 % agave)
3 cl. friskpresset limesaft
2 cl. agavesirup*
1 håndfuld salvie

Sådan gør du

1. Bland begge meltyper i en skål med bagepulver og salt. Lav en fordybning i midten.

2. Pisk æg sammen med mel, mælk og olie, og hæl det ned i fordybningen i melet. Smuldr gedeosten deri og kom salvien i. Miks det hele hurtigt sammen. Det må ikke blandes for længe, da dette giver tunge, kedelige muffins.

3. Det gør ikke noget, hvis der er et par melklumper – de forsvinder under bagningen.

4. Smør minimuffin-formene med olie, og fyld dem næsten helt op med dej. Pynt evt. med hele salvieblade. Bag ved 200 gr. i 7-10 minutter.

Sage Margarita
Alle ingredienserne shakes med isterninger, og sigtes over i et lowball (lavt) glass fyldt med isterninger. Der garneres med en kvast salvie, kan købes i helsekostbutikker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Muffins, Snacks, Dansk mad, Forret, Frokost og Tilbehør