Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

MUMS! Julekager der smager
Foto: Henrik Freek Christensen

MUMS! Julekager der smager

MUMS! Julekager der smager

Bag klassiske vaniljekranse, kast dig over nøddekager og mazariner, eller gå ombord i en traditionel krydret julekage med æbler og figner.

Nøddestænger
Her bruges den samme dej som til vaniljekranse (se næste side), blot tilført hasselnødder og et dyp af god mørk chokolade.
 
Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(ca. 40 stk.)
 
1 portion dej som til vaniljekranse (se næste side)
100 g groft blendede hasselnødder
100 g god mørk chokolade
 
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Form dejen til stænger, og vend dem i blendede hasselnødder. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 8 min. Afkøl på en bagerist.

3. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp kagerne heri.


Vaniljeringe
De klassiske vaniljekranse smager skønt og er supernemme at lave, hvis de sprøjtes ud med en sprøjtepose.

Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(ca. 50 stk.)
 
250 g hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
korn af 1 stang vanilje
125 g sukker
50 g blendede mandler 
175 g smør
1 æg
 
1. Bland mel med hjortetaksalt, vaniljekorn, sukker, blendede mandler og smør delt i mindre stykker. Tilsæt ægget, og saml dejen – evt. i foodprocessor.
2. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i kranse på ca. 5 cm‘s diameter, og læg dem på bageplader med
bagepapir. 

3. Tænd ovnen på 200 grader, og bag kagerne i ca. 7 min. Afkøl vaniljekransene på en bagerist.


Julekage med æble og figen
En saftig og krydret kage med fyld af æbler og en sød smag af figen.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(1 kage – ca. 10 stykker)
 
100 g smør
300 g muskovadosukker
3 æg str. L
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
1 dl figenmarmelade
2 æbler
kristtorn til pynt 
flormelis til drys
 
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør smør og muskovadosukker blødt. Tilsæt æggene et ad gangen. 

3. Bland mel med bagepulver og krydderier, og rør det i dejen sammen med figenmarmelade.

4. Halver æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i grove tern. Vend æblerne i dejen, og kom den i en smurt springform (ca. 22 cm diameter) drysset med sukker.

5. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål, om den er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.

6. Afkøl kagen i formen. Pynt kagen med kristtorn, og drys med flormelis.


Mazarin med chokolade og mandler
En næsten konfektagtig himmerrigsmundfuld, der kræver, at man udsætter kalorietælningen til januar.
 
Tid: ca. 15 min. plus bagetid
(ca. 20 stk.)
 
200 g god marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg str. L
60 g hvedemel
100 g god mørk chokolade 
100 g mandelflager
 
1. Tænd ovnen på 180 grader. 

2. Riv marcipanen, og pisk med sukker og smør. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Rør hvedemel og hakket chokolade i.  

3. Beklæd en form ca. 20 x 20 cm med bagepapir, og hæld dejen heri. Top med mandelflager, og bag kagen i ca. 30 min. Den skal føles lidt ubagt, når du tager den ud. Afkøl kagen, før den skæres ud.

► SE OGSÅ: Juleknas for store og små
► SE OGSÅ: Julebag: Det bager jeg altid til jul
► SE OGSÅ:
4 fantastiske småkagefavoritter

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julebag