Pasta med kylling, ærter og persillepesto
Foto: Tia Borgsmidt Skøn pasta med kylling og hjemmelavet persillepesto.

Pasta med kylling, ærter og persillepesto

Pift kylling-retten op med en dejlig, hjemmelavet pesto, der lige gør smagsoplevelsen en tand bedre.

printer Print
plate 4 personer

500 g kyllingebrystfilet
salt og peber
2 spsk. olivenolie
300 g pasta f.eks. pappardelle

Persillepesto:
50 g persille
50 g friskrevet parmesan
40 g friskknækkede valnødder eller mandler
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
¾ tsk. salt
peber

Desuden:
1 stort løg
15 g smør
200 g fine ærter fra frost
persille

Tilbehør:
friskrevet parmesan

Sådan gør du

  1. Skær kyllingekødet i tern, og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande. Steg kyllingekødet.
  2. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Afdryp den i en si.
  3. Nip og skyl persillen. Kom persille og de øvrige ingredienser til pestoen i en blender. Miks det sammen til en jævn masse. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, hvis konsistensen er for fast.
  4. Hak løget, og svits det i smør på en pande et par min. Kom ærterne ved, og steg dem med yderligere et par min. Krydr med salt og peber.
  5. Vend pestoen i den varme pasta. Fordel kylling og ærteblanding over. Pynt med persille. Server med friskrevet parmesan.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Pastaretter og Hovedret