Nemme pebernødder
Pebernødder kan man da aldrig få for tidligt. Stil dem frem i en fin kagedåse, så det både smager og behager.
Ingredienser
Nemme pebernødder
250 g hvedemel
110 g smør
1 æg
100 g sukker
75 g mørk farin
½ tsk. hjortetakssalt
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt peber
1-2 spsk. vand
Sådan laver du nemme pebernødder
1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt kan du smuldre smørret i melet og røre de øvrige ingredienser i. Læg dejen i køleskabet ca. ½ time.
2. Rul dejen til pølser af 1 cm’s tykkelse. Skær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir.
3. Bag pebernødderne ca. 6-8 min. ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe, til er lysebrune.
SE OGSÅ: Pebernødder a la Lagkagehuset
SE OGSÅ: Glutenfri pebernødder
SE OGSÅ: Pebernødder med citron og mandler
Tip
Kom evt. 1 tsk. stødt ingefær i kagerne i stedet for kardemomme.