Ølandsboller med surdej
SPONSORERET indhold

Ølandsboller med surdej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At bruge surdej er det hele værd, for konsistens og smag rykker op i luksusklassen. Prøv bare disse fantastiske ølandsboller, der smager himmelsk og er dejligt sprøde.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
06. apr. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk. | Total: 18 min

Ingredienser

  • 150 g surdej (se boks nederst))
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk. salt
  • 150 g fuldkornsølandshvedemel eller anden fuldkornshvedemel
  • ca. 350 g ølandshvedemel eller anden hvedemel

Desuden:

  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 2-3 spsk. sesamfrø eller birkes

Sådan gør du:

  1. Udrør surdej i vandet, og rør de øvrige ingredienser i.
  2. Ælt dejen grundigt sammen, til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 3 timer.
  3. Form 15 boller af dejen. Lad dem efterhæve ca. 1 time under et rent klæde. Pensl med æg, og drys med sesamfrø.
  4. Bag bollerne ca. 18 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.

Anbefalet til dig