Oksespyd & couscous-salat
Krydret grillmad med smag af Mellemøsten.
4
Ingredienser
- 350 g mørt oksekød, f.eks. inderlår eller filet
 - 1 spsk honning
 - 1 spsk reven ingefær
 - 1 spsk knust hvidløg
 - 2 spsk soja
 - salt, peber
 - 2 tsk olie
 - 1,5 dl fuldkornscouscous
 - 1,5 dl kogende vand
 - limesaft
 - 2 tsk olivenolie
 - 125 g sugarsnaps
 - 1-2 dl finthakket persille
 - 1 bdt snittede forårsløg
 - 1 dl lys rosiner (sultanas)
 - 1 dl ristede, salte mandler
 - Servering:
 - Lime og mynte
 
Sådan gør du:
- Skær kødet i pænt store tern, kom dem i en skål og vend og bland dem godt med alle krydderier og olie. Har du tid, så lad kødet trække, før det sættes på spid.
 - Fordel kødet på 4 spid, og steg dem i en god stor pande, 3-4 minutter på hver side - afhængig af kødtype. Vend spiddene jævnligt.
 - Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand over og lad den trække, til væden er opsuget.
 - Rør og smag couscoussen til med alle de øvrige ingredienser og server salaten til spiddene med lime og mynte.