Omelet med masala sauce

Omelet med masala sauce

Denne indisk-inspirerede æggeret ser ikke ud af meget, men smagen overrasker.

4

Ingredienser

  • Masala-sauce:
  • 2 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 cm ingefær
  • olivenolie til stegning
  • 1½ tsk stødt koriander
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam
  • masala
  • lidt chili
  • ½ dl kokosmel
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • ½ dl vand
  • salt og peber
  • ½-1 lime
  • Omelet:
  • 4 æg
  • 2 spsk vand
  • hakket purløg
  • 100 g cherry-
  • tomater
  • lidt limesaft
  • Tilbehør:
  • f.eks. en sprød grøntsagssalat

Sådan gør du

  1. Masala-sauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Riv ingefær fint.
  2. Steg løg og hvidløg møre ved stille varme. Kom løg, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, masala, chili og kokosmel i en blender/ minihakker, og kør det til jævn konsistens. Opvarm en gryde med lidt olie, og steg blandingen 2-3 minutter.
  3. Tilsæt hakkede, flåede tomater og vand, og lad det simre 15 minutter. Krydr med salt, peber og lidt
  4. Omelet: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt, peber og lidt vand. Opvarm en pande med lidt olie, og kom halvdelen af æggemassen på panden. Lad det stivne, og krydr med friskkværnet peber og purløg.
  5. Rul æggemassen sammen, og skær æggerullen i 6-8 stykker. Gentag med resten af æggemassen, og anret det på et fad. Skær tomaterne i kvarte, og krydr med salt, peber og eventuelt lidt limesaft. Hæld den krydrede sauce ved æggene, kom tomaterne ved, og drys med purløg.

Tip

Har du ikke garam masala, kan karry bruges som alternativ.

PRØV OGSÅ:Chili sin carne
PRØV OGSÅ:Thai-kokosmælk suppe