
Omelet med masala sauce
Denne indisk-inspirerede æggeret ser ikke ud af meget, men smagen overrasker.
Ingredienser
Masala-sauce:
2 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
olivenolie til stegning
1½ tsk stødt koriander
1½ tsk stødt spidskommen
1 tsk garam
masala
lidt chili
½ dl kokosmel
1 dåse hakkede flåede tomater
½ dl vand
salt og peber
½-1 lime
Omelet:
4 æg
2 spsk vand
hakket purløg
100 g cherry-
tomater
lidt limesaft
Tilbehør:
f.eks. en sprød grøntsagssalat
Sådan gør du
Masala-sauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Riv ingefær fint.
Steg løg og hvidløg møre ved stille varme. Kom løg, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, masala, chili og kokosmel i en blender/ minihakker, og kør det til jævn konsistens. Opvarm en gryde med lidt olie, og steg blandingen 2-3 minutter.
Tilsæt hakkede, flåede tomater og vand, og lad det simre 15 minutter. Krydr med salt, peber og lidt
Omelet: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt, peber og lidt vand. Opvarm en pande med lidt olie, og kom halvdelen af æggemassen på panden. Lad det stivne, og krydr med friskkværnet peber og purløg.
Rul æggemassen sammen, og skær æggerullen i 6-8 stykker. Gentag med resten af æggemassen, og anret det på et fad. Skær tomaterne i kvarte, og krydr med salt, peber og eventuelt lidt limesaft. Hæld den krydrede sauce ved æggene, kom tomaterne ved, og drys med purløg.
PRØV OGSÅ: Sund simremad til de kolde aftener
PRØV OGSÅ: Chili sin carne
PRØV OGSÅ: Thai-kokosmælk suppe
Tip
Har du ikke garam masala, kan karry bruges som alternativ.