Opskrift på andelår

Foto: Bulls Andelår

Opskrift på andelår

Andelår

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

4 stk andelår (gerne ekstra fede)
100 g groft salt
4 stilke hakket rosmarin
4 stilke hakket timian
1 l. andefedt (kan købes på dåse i specialforretninger)

Drys andelårene med salt, timian og rosmarin og lad dem stå i køleskabet i 8 timer.

Herefter skyller du andelårene for salt og tørrer dem på et viskestykke. Smelt andefedtet i en gryde og kom andelårene i. De skal simre ved laveste temperatur, til de er helt møre – ca. 2 1/2 - 3 Timer. Tag andelårene op og soigner dem for eventuelle stubbe.
Herefter kommer du dem i en beholder og overhælder dem med andefedt. Køl dem af.

Andelårene kan nu holde sig adskillige uger i køleskab.

Når andelårene skal bruges, steger du dem sprøde på skindsiden i lidt andefedt.

Nyd dem med en lækker kartoffelmos og rødvinssauce eller blot en lækker salat med frisee, friske krydderurter og noget lækkert bagt brød.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: And, Dansk mad og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg