Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på ørredsalat
Foto: Andreas Wiking Ørredsalat i sprøde skåle

Opskrift på ørredsalat

Ørredsalat i sprøde skåle

plate 4
printer Print

8 majstortillas
250 g røget ørredfilet
3 appelsiner
1 grapefrugt
1 lille bdt. grønne asparges
3 stilke bladselleri
2 avocadoer
lidt friseesalat
1 dl syrnet fløde 9%
citronsaft og revet citronskal
salt, peber.

Energi pr. person:
544 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
17 %
Kulhydrant:
53 %

Sådan gør du

Lun tortillaerne 1 minut i ovnen, så de bliver bløde. Læg dem i hver sin skål, så de får formen, og sæt skålene i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, til tortillaerne er gyldne og sprøde. Tag dem ud af skålen og køl af.

Bræk ørredfileterne i mindre stykker.

Skær skrællen af appelsinerne og grapefrugten, og skær fileterne fri af hinden.

Snit asparges og bladselleri.

Skær avocadokødet i skiver.

Bland forsigtigt det hele med lidt friseesalat og fordel det i de sprøde kurve. Servér straks med en dressing af syrnet fløde smagt til med citronsaft og-skal samt salt og peber.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madpandekager, Sunde salater, Dansk mad og Forret