salat
SPONSORERET indhold

Quinoasalat med grønsagschorizo

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker Quinoasalat med grønsagschorizo

Af: David Frenkiel, Luise Vindahl og Susanne Knutzen Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl
08. nov. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

GRØNSAGSCHORIZOER:
100 g soltørrede tomater, skyllede
125 g cashewnødder, ristede
½ rødløg, hakket groft
½ rød chili, hakket fint
6 tørrede abrikoser, hakket groft
2 kviste oregano, hak kun bladene
200 g rismel
1 spsk xantangummi
1 spsk hørfrø, stødte
½ dl ekstra jomfruolivenolie
1 l grønsagsbouillon
1 spsk olivenolie, til stegning

Quinoasalat:
200 g sort quinoa
15 tomater, halverede
2 røde æbler, skåret i tern
½, skåret i skiver
350 g kogte butterbeans

Dressing:
3/4 dl olivenolie
saft og reven skal af ½ økologisk citron
3 spsk stærk sennep
havsalt, oreganokviste til pynt

Sådan gør du:

  1. Hak soltørrede tomater, cashewnedder, løg, chili, abrikoser, oregano, rismel, xantangummi og hørfrø i en blender.
  2. Tilsæt olivenolie og vand og blend til massen er jævn. Del massen i 5 lige store portioner. Rul hver portion til en aflang form og læg dem hver for sig på et stykke ostelærred.
  3. Rul det sammen om massen og bind med køkkensnor i begge ender.
  4. Bring bouillon i kog, og lad chorizoerne koge i 45 minutter. Pak dem forsigtigt ud af ostelærredet og steg dem brune på en pande.
  5. Kog quinoa og salt i 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad det køle af.
  6. Gør de andre ingredienser til salaten klar og skær de stegte chorizoer i skiver.
  7. Kom det hele i en stor skål. Pisk dressingen sammen og hæld den over.