Rabarber-jordbær trifli med ginflødeskum opskrift

Trifli med gin: Rabarber-jordbær trifli med ginflødeskum

Gin er godt til rigtig mange ting, så selvfølgelig kan du også bruge gin i dine desserter. Her får du opskriften på en skøn rabarber-jordbærtrifli med ginflødeskum på toppen. Selve triflien er næsten som klassiske jordbær/rabarbertrifli, du kender, men makronerne i bunden af triflien er dryppet med gin, og så er der selvfølgelig gin i flødeskummet på toppen. Se her, hvordan du laver rabarber-jordbærtrifli med gin:

Trifli til 4 personer

Total:1 time 15 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

Kompot:

  • 250 g rabarberstænger
  • 250 g jordbær
  • 1 stang vanilje
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk. appelsin- eller citronsaft
  • 150 g sukker

Desuden:

  • 12 makroner
  • 4 spsk. gin

Ginflødeskum:

  • 3 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 1/2 dl gin
  • korn af den flækkede vaniljestang

Pynt:

  • lidt knuste makroner og rød skovsyre

Sådan laver du rabarber-jordbær trifli med ginflødeskum

  1. Rens og skær rabarberstængerne i 1 cm skiver. Rens og skyl jordbærrene, og skær dem i kvarte. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog rabarber og jordbærrene op i en gryde med vand, appelsinsaft og den tomme vaniljestang ca. 5 min. Kom de 150 g sukker i, og kog op til sukkeret er opløst. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
  2. Kom 3-4 dl isterninger i en skål, og kom koldt vand over, så det det dækker. Rør i blandingen. Stil en anden skål med fløde, gin og de 50 g sukker ned i skålen, der står i isvandet. Pisk blandingen sammen, til der dannes bløde toppe.
  3. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med gin. Kom rabarber-jordbærkompot og ginflødeskum i glassene. Pynt med et drys knuste makroner, samt rød skovsyre.