-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Risalamande med kirsebærsauce og appelsinskal
En dejlig klassiker. Kirsebærsaucen er krydret med lidt appelsinskal og kanel. Det klæder kirsebærrene godt.
Risalamande med kirsebærsauce til 6 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 2½ dl vand
- 175 g grødris
- 1 nip salt
- 1,2 l mælk (1 liter og 2 dl)
- 1 vaniljestang
- 3 spsk sukker
- 100 g mandler
- 4 dl piskefløde
- 2 dl kirsebærsaft
- ½ tsk revet appelsinskal
- 1 kanelstang
- 300 g syltede kirsebær
- 1 spsk maizenamel
- lidt vand.
Sådan laver du risalamande med kirsebærsauce
- 1. Kom 2½ dl vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Tilsæt risene og lidt salt , og lad det koge ved svag varme 2 min. Tilsæt halvdelen af mælken, og kog grøden under omrøring.
- 2. Når grøden begynder at tykne tilsættes den sidste del af mælken. Kog grøden under fortsat omrøring, indtil risene er møre, 35-40 min. Flæk en vaniljestang på langs, og skrab vaniljekornene ud. Kom sukker på et spækbræt, og mas vaniljekornene rundt i sukkeret med en ske.
- 3. Rør sukkervaniljeblandingen i den varme grød, og afkøl den. Hæld kogende vand over mandlerne – og lad dem stå og trække lidt. Smut mandlerne, og hak dem groft – husk at gemme en hel smuttet mandel til at blande i risalamanden inden servering.
- 4. Pisk fløden til flødeskum, og vend 3 store skefulde flødeskum i den kolde risengrød, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af flødeskummet i grøden med en dejskraber.
- 5. Kom kirsebærsaft, appelsinskal og kanel i en gryde, og lad det simre 3-4 min. Rør maizenamel sammen med lidt vand i en skål (det skal have samme konsistens som piskefløde). Rør maizenablandingen i den varme kirsebærsaft lidt ad gangen, og kog det godt igennem. Kom kirsebærrene i saucen, giv det et kort opkog, og tag kanelstangen op.
- 6. Servér risalamanden med varm kirsebærsauce.