
Roulade med friske hindbær
En klassisk roulade med friske hindbær. Ønsker man en anden form for bær, kan man nemt erstatte hindbærene.
plate
16 skiver
Af Bente Halkjær Jensen
Ingredienser
Dej:
3 æg
90 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
90 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
75 g smeltet smør
40 g mandelflager
Desuden:
250 g hindbær
100 g flormelis
2½ dl flødeskum eller 1 portion hvid chokocreme (se bokstekst)
Pynt:
lidt mandelflager og revet, usprøjtet citronskal
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Kom hvedemel blandet med bagepulver i. Pisk dejen ca. 1 min. Pisk det smeltede smør i.
- Smør dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant 28x35 cm. Drys mandelflager over. Bag rouladen i ovnen ved 200 gr. i ca. 7-8 min., til den er gylden og gennembagt. Drys sukker på et andet stykke bagepapir.
- Læg rouladen herpå med oversiden nedad, og fjern det første stykke bagepapir. Læg et fugtigt men hårdopvredet rent viskestykke over.
- Mos skyllede og afdryppede hindbær med flormelis. 4. Fordel hindbærmosen over bunden. Rul sammen til en roulade. Server rouladen med flødeskum.
Hvid chokocreme
100 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde
Sådan gør du:
- Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen. - Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Roulade, Hindbær, Sommerdessert og Bageopskrifter
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu