Rugbrødsflutes med hasselnødder
Lækkert og mættende tilbehør til frokosten eller aftensmaden.
Ingredienser
4 dl vand
25 g gær
2 æg
4 spsk macadamianøddeolie
100 g rugkerner
15 g skummetmælkspulver
1 tsk salt
50 g bygflager
100 g hasselnøddeflager
130 g hvid hvedemel
220 g rugmel
20 g hakkede hasselnødder til topping
Sådan gør du
1/ Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt æg, og pisk dem godt ud i vandet.
2/ Kom rugkerner, skummetmælkspulver, salt, bygflager, hasselnøddeflager og melet i, og rør dejen grundigt sammen – evt. med en elpisker eller i en røremaskine.
3/ Lad dejen hæve min. 3 timer et lunt sted, men gerne natten over.
4/ Form dejen til fire flutes, drys med hakkede hasselnødder, og bag dem i ovnen ved 180 grader
i ca. 30 minutter.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Friskbagt sommerbrød: Durumbrød
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter