-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Sådan laver du en lækker nøddebund med frisk frugt
En enkel kage med en fortryllende kombination af saftig nøddebund, syrlig vaniljecreme og frisk frugt. Se her, hvordan du laver den lækre kage:
Nøddebund med frisk frugt til 8 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- Nøddebund:
- 4 æggehvider
- 2 dl sukker
- 200 gram mandler, fintmalede
- 70 g smeltet, afkølet smør
- lidt hvedemel (maks. 1 tsk)
- Syrlig vaniljecreme:
- 3 dl piskefløde
- 3 dl cremefraiche 38%
- 4 spsk flormelis
- ½ tsk rent vaniljepulver,
- 1 stang vanilje, kornne heraf
- Topping:
- forskellig frisk frugt og bær, her er brugt figner, kiwier, ribs og granatæblekerner.
Opskrift på nøddebund med frisk frugt:
- 1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker 1 spsk ad gangen under stadig piskning, til massen er tyk og skinnende. Vend mandler og smør forsigtigt i.
- 2. Smør en springform(24 cm) med smør, og drys efter med mel, fyld nøddemassen i formen. Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 25 minutter på ovnens midterste rille. Lad bunden køle lidt ned, før den vendes fra formen ud på et serveringsfad.
- 3. Bland piskefløde, cremefraiche, flormelis og vanilje, og pisk til en blød creme.
- 4. Spred ud over nøddebunden, og top med blandede frugter og bær.