Små æblebrød
SPONSORERET indhold

Små æblebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kom frugt i brødet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
08. jun. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

Små æblebrød
Dag 1:
Surdej:
1½ dl vand 40 gr. varmt
1½ dl rugmel
5 g gær
Dag 3:
1 portion surdej
200 g knækkede rugkerner
1 dl hvedemel
200 g groft rugmel
3 dl vand
Dag 4:
5 g gær
½ dl vand
100 g solsikkekerner
20 g salt
2 spsk. sirup, gerne maltsirup
½ dl vand
100 g revet æble
300 g hvedemel
Pynt:
1 sammenpisket æg og 2 dl solsikkekerner

  1. Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. Den skal dufte syrligt.
  2. Dag 3: Rør surdejen med de øvrige ingredienser. Lad det trække tildækket med husholdningsplastfilm 24 timer. Prik et par huller i plasten.
  3. Dag 4: 1. Ælt dejen med vand, æble og hvedemel. Form 12 aflange små brød. Lad dem efterhæve tildækket 1 time. Pensl med sammenpisket æg, og drys med solsikkekerner. 2. Bag brødene ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 25 min.