
Små æblebrød
Kom frugt i brødet.
12 stk.
Ingredienser
- Små æblebrød
- Dag 1:
- Surdej:
- 1½ dl vand 40 gr. varmt
- 1½ dl rugmel
- 5 g gær
- Dag 3:
- 1 portion surdej
- 200 g knækkede rugkerner
- 1 dl hvedemel
- 200 g groft rugmel
- 3 dl vand
- Dag 4:
- 5 g gær
- ½ dl vand
- 100 g solsikkekerner
- 20 g salt
- 2 spsk. sirup, gerne maltsirup
- ½ dl vand
- 100 g revet æble
- 300 g hvedemel
- Pynt:
- 1 sammenpisket æg og 2 dl solsikkekerner
- Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, ogkom den i et glas. Dæk medplastfilm, prik et par små hulleri plasten.2. Lad blandingen stå 2 dageved køkkentemperatur. Den skaldufte syrligt.
- Dag 3:Rør surdejen med deøvrige ingredienser. Laddet trække tildækket medhusholdningsplastfilm 24timer. Prik et par huller iplasten.
- Dag 4:1. Ælt dejen med vand,æble og hvedemel.Form 12 aflange småbrød. Lad dem efterhævetildækket 1 time.Pensl med sammenpisketæg, og drys medsolsikkekerner.2. Bag brødene ved 200gr. på midterste ovnribbeca. 25 min.