
Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs
4 personer
Ingredienser
- Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs
- 4 rensede rødspætter
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 2 dl rugmel
- salt, peber
- 30 g smør til stegning
- Pynt:
- dildkviste og citronbåde
- Remouladesauce:
- 1 gulerod
- 1 dl blomkålsbuketter
- 1 syltet drueagurk
- 1-2 spsk. kapers
- 2 dl god mayonnaise f.eks. Hellmanns
- 2 dl ymer el. skyr
- evt. lidt karry el. gurkemeje
- Rysteribs:
- 100 g ribs
- ½ dl sukker
- Tilbehør:
- nye kogte kartofler og kogte kvarte spidskål
- Vend rødspætterne i sammenpisketæg og mælk ogderefter i rugmel krydretmed salt og peber.
- Smelt smørret på en sliplet-pande, til det er afbrusetog gyldent. Steg rødspætterne,til de er gennemstegte,ca. 5 min. på hverside. Pynt med dildkviste ogcitronbåde ved servering.
- Kog guleroden ca. 15 min.i letsaltet vand, til den ermør. Kog små blomkålsbukettermed de sidste 2-3min. af kogetiden. Skær denafkølede gulerod i megetsmå tern. Hak blomkålengroft. Skær drueagurkeni meget små tern. Blanddrueagurk, gulerod ogblomkål i mayonnaisen. Hakkapersene groft, og venddem i. Rør mayonnaise medymer, og smag evt. til medkarry samt salt og peber.
- Kom skyllede ribs ogsukker i en skål, og ryst detsammen. Server fisken medkartofler, spidskål, remouladesauceog rysteribs.