Kraut
SPONSORERET indhold

Smuk vinterkraut

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er lækre sunde madtrends at spotte her i 2016. En af dem er kraut.

Af: Redaktionen
13. jan. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
1 stort glas

Ingredienser

1 fennikel
½ hvidkål
1 porre
2 spsk havsalt
2 æbler

Sådan gør du

Snit fennikel, kål og porre i strimler. Skyl det hele godt, og dryp det af. Kom grøntsagerne i en skål, og drys dem med salt. "Ælt" dem med hænderne, til de slipper væden – faktisk så meget væde, at du kan vride dem. Skyl æblerne, og skær dem i både. Vend dem i krauten. Skold et stort sylteglas, og fyld krauten i glasset. Top med væden fra grøntsagerne, så den er dækket, og sæt låget på klem. Sæt den på køkkenbordet, gerne på en tallerken. Læg et viskestykke over, og lad den fermentere.

Smag på den efter et par dage, den udvikler sig hele tiden – jeg kan især godt lide den efter 5-9 dage. Sæt låg på, når den er blevet, som du kan lide den, og sæt den i køleskabet.

Brug din kraut i sandwiches, wraps, i salater eller måske bare til en old-school hakkebøf