Smuk vinterkraut
Der er lækre sunde madtrends at spotte her i 2016. En af dem er kraut.
Ingredienser
1 fennikel
½ hvidkål
1 porre
2 spsk havsalt
2 æbler
Sådan gør du
Snit fennikel, kål og porre i strimler. Skyl det hele godt, og dryp det af. Kom grøntsagerne i en skål, og drys dem med salt. "Ælt" dem med hænderne, til de slipper væden – faktisk så meget væde, at du kan vride dem. Skyl æblerne, og skær dem i både. Vend dem i krauten. Skold et stort sylteglas, og fyld krauten i glasset. Top med væden fra grøntsagerne, så den er dækket, og sæt låget på klem. Sæt den på køkkenbordet, gerne på en tallerken. Læg et viskestykke over, og lad den fermentere.
Smag på den efter et par dage, den udvikler sig hele tiden – jeg kan især godt lide den efter 5-9 dage. Sæt låg på, når den er blevet, som du kan lide den, og sæt den i køleskabet.
Brug din kraut i sandwiches, wraps, i salater eller måske bare til en old-school hakkebøf
Tip
Fermentering betyder "at gære". Det er mælkesyrebakterierne i din kål, der får den til at fermentere og giver den syrlige smag, som kendetegner en kraut. Tjek facebookgruppen kefir og kombucha DK (eller andre grupper).