Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Solbærcupcakes
Foto: Line Falck

Solbærcupcakes - opskrift fra Hjemmet

Solbærcupcakes

Cupcakes med solbær er sommerlige, gode til farten og nemme at lave.

plate 12-16 stk.
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 15-20 min.
Syltede solbær:
200 g solbær
125 g sukker
2-3 solbærblade
1 dl vand
Dej:
125 g smør
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
2 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. fintrevet citronskal

  1. Rens solbærrene for stilke, og klip blomsterne af.
  2. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt bærrene med solbærblade og vand. Kog i 10 min. ved svag varme.
  3. Lad solbærsyltetøjet køle af med bladene. Fjern bladene. Hvis nogle af bærrene er umodne, bliver konsistensen tykkere.
  4. Dej til cupcakes:
  5. Smelt smør og vand, og tilsæt citronsaft.
  6. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  7. Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggemassen med en skraber. Rør gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
  8. Fyld dejen ¾ op i 12-15 cupcake- eller muffinforme. Bag dem i ca. 7 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
  9. Kom en skefuld syltede solbær i midten af hver kage, før dejen er stivnet. Bag kagerne videre i 5-10 min. afhængig af størrelse.
  10. Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte. Lad kagerne køle af på bagerist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Solbær, Cupcakes og Dessert