GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Tyrkisk souvlaki
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Tyrkisk souvlaki

Souvlaki med grønt og lam

Vi serverer selvfølgelig retten med en lækker safranyoghurt og store lune arabiske brød.

printer Print

300-350 g lammesmåkød i tern
1 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1 tsk tørret oregano
salt, peber
2 løg i både
2 udkernede peberfrugter i tern
evt. et par små, milde chilier
8 små tomater
lidt olie til pensling

Safranyoghurt
2 spsk vineddike 1 spsk vand 1 spsk sukker ½ g safrantråde 1,5-2 dl yoghurt naturel

4 arabiske brød
lime

SAN GØR DU: Kom lammekødet i en skål, vend det med olie, citronsaft, oregano samt salt og peber. Lad det trække længst muligt, før det sættes på spid med grønsagerne, der er skåret i mindre stykker. Er du til det hotte, så sæt et par chilier med på spiddene. Pensl spiddene med olie, og grill eller steg dem i 3-4 minutter på hver side. Kog vineddike, vand, sukker og safrantråde i en lille gryde, til der er ca. 1 spsk tilbage. Afkøl blandingen, rør den med yoghurten, og smag til med salt og peber.
Server souvlakierne med safranyoghurt, lune arabiske brød og masser af lime.

Energi pr. person: 630 kcal, fedt 24%, protein 19%, kulhydrat 57%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad