Tyrkisk souvlaki

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Tyrkisk souvlaki

Souvlaki med grønt og lam

Vi serverer selvfølgelig retten med en lækker safranyoghurt og store lune arabiske brød.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

300-350 g lammesmåkød i tern
1 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1 tsk tørret oregano
salt, peber
2 løg i både
2 udkernede peberfrugter i tern
evt. et par små, milde chilier
8 små tomater
lidt olie til pensling

Safranyoghurt
2 spsk vineddike 1 spsk vand 1 spsk sukker ½ g safrantråde 1,5-2 dl yoghurt naturel

4 arabiske brød
lime

SAN GØR DU: Kom lammekødet i en skål, vend det med olie, citronsaft, oregano samt salt og peber. Lad det trække længst muligt, før det sættes på spid med grønsagerne, der er skåret i mindre stykker. Er du til det hotte, så sæt et par chilier med på spiddene. Pensl spiddene med olie, og grill eller steg dem i 3-4 minutter på hver side. Kog vineddike, vand, sukker og safrantråde i en lille gryde, til der er ca. 1 spsk tilbage. Afkøl blandingen, rør den med yoghurten, og smag til med salt og peber.
Server souvlakierne med safranyoghurt, lune arabiske brød og masser af lime.

Energi pr. person: 630 kcal, fedt 24%, protein 19%, kulhydrat 57%

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad

610x200_woordy_knap2.jpeg