Spaghetti bolognese med citronspidskål
SPONSORERET indhold

Spaghetti bolognese med citronspidskål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bacon er den 'hemmelige' ingrediens...

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
13. jan. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Spaghetti bolognese med citronspidskål
1 løg
1 stilk bladselleri
1 gulerod
1 spsk. olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
50 g bacon el. røget skinke i små tern
400 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
1 ds. flåede, hakkede tomater
4 spsk. koncentreret tomatpure
2 tsk. tørret oregano
2 dl bouillon
salt, peber
300 g pasta, f.eks. spaghetti
Desuden:
300 g spidskål
3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Pynt:
friskhakket basilikum el. persille
Tilbehør:
friskrevet parmesan og kvarte cherrytomater

  1. Hak løg, bladselleri og gulerod fint. Svits det i olien i en gryde. Tilsæt hvidløg, bacon og kød, og svits det, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano og bouillon. Lad saucen simre ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  3. Vend pastaen i kødsaucen.
  4. Snit spidskålen fint. Pisk citronsaft, olivenolie og salt sammen, og vend kålen heri.
  5. Lad hver især fordele spidskål over deres egen pastaportion sammen med basilikum, friskrevet parmesan og cherrytomater i kvarter.