and

and

Inspiration til Mortens aften: Spinatsalat med and og nudler

I aften er det Mortens aften, og så skal der selvfølgelig and på bordet! Denne salat er et lækkert, friskt og godt alternativ til den klassiske andesteg.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

4 andebryster
4 store håndfulde frisk spinat
320 g nudler (gerne boghvede-nudler)

Marinade/dressing:
2 dl soja
2 dl risvin (sake) eller tør sherry
10 spsk. flydende akaciehonning
2 dl sesamolie
2 fint revet frisk ingefær
2 fed hvidløg knust med kniven og fint hakket
1 bundt frisk koriander
1 lime delt i 4
½ fint hakket rød chili

Sådan gør du:

1. Skil andeskindet fra brystet. Læg skindet til side. Rør marinaden sammen, og del den i to. Læg andebrysterne i marinaden. Dæk dem godt, og lad dem trække et par timer.

2. Kom andebrysterne i en stegepose sammen med marinaden, og steg i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter, til kødet er gennemstegt og mørt.

3. Skær skindet i tynde strimler, og rist det sprødt på en slip let-pande. Krydr godt med salt. Lad det knasende sprøde skind dryppe af på fedtsugende papir.

4. Vask spinaten, og tør den godt. Kog nudlerne i letsaltet vand som anvist på pakken. Skyl dem derefter under koldt vand et minut, og lad dem afdryppe i sigte.

5. Bland nudlerne i en stor skål med den resterende marinade. Anret spinat, nudler og skiver af and i skåle, og drys med chili, og koriander. Server en kvart lime til salaten.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Andebryst