
SPONSORERET indhold
Sprød kålsalat med blåbær og appelsin
Sødme og knas i en skål. Server den til kylling, koteletter eller andet kød.
Sprød kålsalat til 4 personer
Ingredienser
1 spidskål
2 appelsiner eller 4 clementiner
100 g friske blåbær
2 spsk hasselnødder, grofthakkede
Dressing:
1 spsk olivenolie
2 tsk æblecidereddike
skal fra 1 økologisk citron
salt og peber
Sådan gør du:
1. Rengør og skær spidskål i meget tynde strimler.
2. Skær appelsinbåde eller clementiner i små tern, og bland kål sammen med appelsin, blåbær og nødder.
3. Rør ingredienserne til dressingen godt sammen, og vend den rundt i salaten. Smag det hele til.
4. Server salaten med det samme. Laver du salaten i god tid, så vent med at drysse nødderne på indtil servering.
Energi pr. person: 170 kcal, fedt 39%, protein 12%, kulhydrat 49%
TIP:
- Den lækre sprøde kålsalat kan også fungere som et godt modspil til f.eks. den fede julemad - prøv den i stedet for den klassiske rødkålssalat.
- Skab variation og skift nødderne ud med hakkede mandler, ristede pinjekerner eller græskarkerner.