Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kålsalat
Foto: Ditte Ingemann

kålsalat med blåbær og appelsin

Sprød kålsalat med blåbær og appelsin

Sødme og knas i en skål. Server den til kylling, koteletter eller andet kød.

plate Sprød kålsalat til 4 personer
printer Print

1 spidskål
2 appelsiner eller 4 clementiner
100 g friske blåbær
2 spsk hasselnødder, grofthakkede

Dressing:
1 spsk olivenolie
2 tsk æblecidereddike
skal fra 1 økologisk citron
salt og peber

Sådan gør du:

1. Rengør og skær spidskål i meget tynde strimler.

2. Skær appelsinbåde eller clementiner i små tern, og bland kål sammen med appelsin, blåbær og nødder.

3. Rør ingredienserne til dressingen godt sammen, og vend den rundt i salaten. Smag det hele til.

4. Server salaten med det samme. Laver du salaten i god tid, så vent med at drysse nødderne på indtil servering.

Energi pr. person: 170 kcal, fedt 39%, protein 12%, kulhydrat 49% 

TIP:

  • Den lækre sprøde kålsalat kan også fungere som et godt modspil til f.eks. den fede julemad - prøv den i stedet for den klassiske rødkålssalat.
  • Skab variation og skift nødderne ud med hakkede mandler, ristede pinjekerner eller græskarkerner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Blåbær og Appelsin