Studenterkage
SPONSORERET indhold

Den fineste studenterkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Overrask de glade unge mennesker med en skøn studenterkage i dagens anledning. Kagen består af lette mandelkagebunde lagt sammen med en vanilje/hvid chokoladecreme og friske jordbær. Kagen er dækket af marcipan og pyntet med marcipanhuer og jordbær. Få opskriften på den flotte og festlige kage til studenterfesten her:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
17. jun. 2022 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 16 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet

Kage:
2 æg str. L
75 g sukker
75 g mandler
75 g hvedemel
1⁄4 tsk bagepulver
3-4 æggehvider, 1 dl
3 spsk sukker

Creme:
200 g hvid chokolade
2 blade husblas
1 vaniljestang
3 1⁄2 dl fløde
6 æggeblommer
100 g sukker
2 spsk majsstivelse
Endvidere:
1 kg friske jordbær
1 glas jordbærmarmelade
eller -syltetøj
3 spsk likør
1 marcipanlåg (evt. Odense marcipan)

Studenterhuer
1 pakke pakke mørke chokoladepastiller
250 g marcipan
rød, blå og grøn frugtfarve
rød eller blå sukkerpynt

Sådan bager du studenterkagen

Kagebunde: 
Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (22 cm) med smør og drys med lidt sukker. Pisk æg og sukker tykt og cremet – ca. 5 min. med en håndmikser.

Hak mandlerne og vend dem sammen med mel og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Vend skiftevis mel og marengs i dejen. Fyld dejen i den smurte form og bag den midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist. Tag kagen ud af formen efter ca. 10 min.

Husk: Kagen kan bages flere dage i forvejen. Pak den ind og opbevar den køligt, men ikke i køleskab

Creme:
Hak den hvide chokolade groft. Udblød husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom vaniljen i en gryde sammen med fløde og giv det et opkog. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen i en skål og pisk fløden i.

Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det koger. Hæld cremen over i en skål og rør den hvide chokolade og den knugede husblas i. Lad cremen blive kold.

Sådan samler du kagen:
Skyl jordbærrene grundigt, tør dem og fjern haserne. Smelt jordbærmarmeladen og tilsæt likør. Flæk kagen i 2 bunde og smør dem med marmelade. Smør den ene bund med creme og tryk jordbærrene ned i cremen med hase-enden.

Dæk med resten af cremen og læg den anden bund ovenpå med marmeladesiden nedad. Smør overfladen med det sidste marmelade og stil kagen koldt. Dæk kagen med marcipanlåget og pynt med studenterhuer, marcipanblade og friske jordbær.

SE OGSÅ: Studenterkørsel: 7 gode råd & 28 skønne opskrifter til den store dag

Husk:
Kagen skal helst lægges sammen 1 døgn, før den skal nydes.

Studenterhuer:
Udstik marcipanen i runde skiver ca. 1 cm tykke og på størrelse med chokoladepastillerne. Tryk dem fast på chokoladerne. Ælt lidt marcipan sammen med rød eller blå frugtfarve. Rul det tyndt ud mellem bagepapir og skær det til tynde bånd til at sætte omkring hattene.

Pynt med rødt eller blåt sukkerpynt eller marcipan som kokardesymbol. Ælt lidt marcipan sammen med grøn frugtfarve og form små blade til pynt mellem

Anbefalet til dig