Studenterkage
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Studenterkage - opskrift fra Hjemmet

Studenterkage

Overrask de glade unge mennesker med en skøn studenterkage i dagens anledning. Kagen består af lette mandelkagebunde lagt sammen med en vanilje/hvid chokoladecreme og friske jordbær. Kagen er dækket af marcipan og pyntet med marcipanhuer og jordbær.

Af Sandra Leigh Draznin 27.maj.2013 Mad

1 kage til ca. 16 personer

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
Kage
2 æg str. L
75 g sukker
75 g mandler
75 g hvedemel
1⁄4 tsk bagepulver
3-4 æggehvider, 1 dl
3 spsk sukker
Creme:
200 g hvid chokolade
2 blade husblas
1 vaniljestang
3 1⁄2 dl fløde
6 æggeblommer
100 g sukker
2 spsk majsstivelse
Endvidere:
1 kg friske jordbær
1 glas jordbærmarmelade
eller -syltetøj
3 spsk likør
1 marcipanlåg (evt. Odense marcipan)
Studenterhuer
1 pakke pakke mørke chokoladepastiller
250 g marcipan
rød, blå og grøn frugtfarve
rød eller blå sukkerpynt

 1. Kagebunde
  Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (22 cm) med smør og drys med lidt sukker. Pisk æg og sukker tykt og cremet – ca. 5 min. med en håndmikser.
 2. Hak mandlerne og vend dem sammen med mel og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Vend skiftevis mel og marengs i dejen. Fyld dejen i den smurte form og bag den midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist. Tag kagen ud af formen efter ca. 10 min.
 3. Husk:
  Kagen kan bages flere dage i forvejen. Pak den ind og opbevar den køligt, men ikke i køleskab.
 4. Creme
  Hak den hvide chokolade groft. Udblød husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom vaniljen i en gryde sammen med fløde og giv det et opkog. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen i en skål og pisk fløden i.
 5. Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det koger. Hæld cremen over i en skål og rør den hvide chokolade og den knugede husblas i. Lad cremen blive kold.
 6. Sådan samler du kagen
  Skyl jordbærrene grundigt, tør dem og fjern haserne. Smelt jordbærmarmeladen og tilsæt likør. Flæk kagen i 2 bunde og smør dem med marmelade. Smør den ene bund med creme og tryk jordbærrene ned i cremen med hase-enden.
 7. Dæk med resten af cremen og læg den anden bund ovenpå med marmeladesiden nedad. Smør overfladen med det sidste marmelade og stil kagen koldt. Dæk kagen med marcipanlåget og pynt med studenterhuer, marcipanblade og friske jordbær. Husk:
  Kagen skal helst lægges sammen 1 døgn, før den skal nydes.
 8. Studenterhuer:
  Udstik marcipanen i runde skiver ca. 1 cm tykke og på størrelse med chokoladepastillerne. Tryk dem fast på chokoladerne. Ælt lidt marcipan sammen med rød eller blå frugtfarve. Rul det tyndt ud mellem bagepapir og skær det til tynde bånd til at sætte omkring hattene.
 9. Pynt med rødt eller blåt sukkerpynt eller marcipan som kokardesymbol. Ælt lidt marcipan sammen med grøn frugtfarve og form små blade til pynt mellem
Henter...