
Sund chili con carne
Mormormad hedder det i folkemunde. Vi har givet chili con carne et sundt og kalorielet twist, som selv din granny vil elske. Find den nemme opskrift her.
clock
35 minutter
plate
2 personer
Af Vibeke Lehn
Ingredienser
1 hakket løg
1 tsk. raps- eller majsolie
1 mellemstor gulerod
200 g hakket, magert oksekød
1 lille, udkernet, fintsnittet chili
½-1 tsk. mild chilipulver
½-1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt oregano
1 lille, stang kanel
1 dåse hakkede tomater
Lidt hønse- eller grøntsagsbouillon
½ dåse velafdryppede, røde bønner
5 g mørk chokolade 70 %
Salt og peber
½ udkernet peberfrugt
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 363 Kcal
- Fedt:
- 22 %
- Protein:
- 39 %
- Kulhydrant:
- 39 %
Sådan gør du
- Sautér løgene bløde i olie. Hak guleroden groft, og kom den ved. Sautér i et par minutter.
- Bland kødet i gryden, og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens, kom chili og de øvrige krydderier ved.
- Svits det hele kort, hæld tomaterne i gryden, eventuelt sammen med lidt bouillon, og lad det snurre i 20-30 minutter. Rør jævnligt.
- Bland bønnerne i retten, varm den godt igennem, og smag til med groftrevet chokolade, salt og peber.
- Anrét retten i varme skåle, og top med hakket peberfrugt samt frisk oregano.
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: