Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Foto: Maria Warnke Nørregaard Prøv den nemme og kalorielette version af chili con carne.

Sund chili con carne

Mormormad hedder det i folkemunde. Vi har givet chili con carne et sundt og kalorielet twist, som selv din granny vil elske. Find den nemme opskrift her.

clock 35 minutter
printer Print
plate 2 personer

1 hakket løg
1 tsk. raps- eller majsolie
1 mellemstor gulerod
200 g hakket, magert oksekød
1 lille, udkernet, fintsnittet chili
½-1 tsk. mild chilipulver
½-1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt oregano
1 lille, stang kanel
1 dåse hakkede tomater
Lidt hønse- eller grøntsagsbouillon
½ dåse velafdryppede, røde bønner
5 g mørk chokolade 70 %
Salt og peber
½ udkernet peberfrugt

Energi pr. person:
363 Kcal
Fedt:
22 %
Protein:
39 %
Kulhydrant:
39 %

Sådan gør du

  1. Sautér løgene bløde i olie. Hak guleroden groft, og kom den ved. Sautér i et par minutter.
  2. Bland kødet i gryden, og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens, kom chili og de øvrige krydderier ved.
  3. Svits det hele kort, hæld tomaterne i gryden, eventuelt sammen med lidt bouillon, og lad det snurre i 20-30 minutter. Rør jævnligt.
  4. Bland bønnerne i retten, varm den godt igennem, og smag til med groftrevet chokolade, salt og peber.
  5. Anrét retten i varme skåle, og top med hakket peberfrugt samt frisk oregano.
Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Chili con carne, Chili, Sund aftensmad, Nem aftensmad og Hovedret