
2 opskrifter på sund Nutella: Se her, hvordan du selv laver Nutella
Ja - Nutella kan godt være 'sund' - og er du lige så vild med Nutella som os, kan du få to skønne opskrifter på hjemmelavet sund nutella lige her:
Ingredienser
Variation 1
100 g hasselnødder
200 g meget bløde, udstenede dadler
1 spsk koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup
3-4 spsk kakaopulver
1 tsk vaniljepulver
2 spsk ekstra jomfrukokosolie
1 nip himalayasalt
Variation 2
100 g hasselnødder
1½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade, min. 70 %
50 g smør
1 tsk vaniljepulver
1 nip himalayasalt evt. lidt koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup
Sådan laver du en sund nutella
Variation 1
- Rist nødderne i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter. Kom dem i et viskestykke og gnid en del af skallerne af. Det er ikke nødvendigt, men nutellaen bliver knapt så bitter sådan.
- Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
- Tilsæt dadler, honning, kakaopulver, vaniljepulver, kokosolie og salt og kør, til du har en fast cremet masse.
- Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, den holder sig min. 2-3 uger i køleskabet.
"Denne variation smager også ret genialt med lidt appelsinskal i. Jeg tilsætter ofte lidt kokosmælk, så den bliver mere nutellaagtig i konsistensen, du kan også med fordel tilsætte smeltet chokolade."
Variation 2
- Rist nødderne som ovenfor beskrevet.
- Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, tag den af varmen og bland chokolade og smør i, så det smelter.
- Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
- Bland nødder med chokoladeblandingen, vaniljepulver og salt og smag til med lidt honning, hvis du har en sød tand.
- Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, og opbevar det i køleskabet. Det holder min. 1 uge, hvis du ikke når at få det spist inden da.
Om bogen
Martin Kreutzer og Sandra Pugliese, Nødder - naturens genvej til flad mave og antiinflammatorisk styrke, Forlaget Muusmann, 169 sider, 250 kr. Læs mere på muusmann-forlag.dk og Facebook/muusmann forlag