Sund nutella
SPONSORERET indhold

2 opskrifter på sund Nutella: Se her, hvordan du selv laver Nutella

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ja - Nutella kan godt være 'sund' - og er du lige så vild med Nutella som os, kan du få to skønne opskrifter på hjemmelavet sund nutella lige her:

Af: Martin Kreutzer & Sandra Pugliese Foto: Thomas Hergaard
02. mar. 2021 | Opskrift | ALT.dk
Ca. 2 1/2 dl hjemmelavet nutella | Total: 20 min

Ingredienser

Variation 1
100 g hasselnødder
200 g meget bløde, udstenede dadler
1 spsk koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup
3-4 spsk kakaopulver
1 tsk vaniljepulver
2 spsk ekstra jomfrukokosolie
1 nip himalayasalt

Variation 2
100 g hasselnødder
1½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade, min. 70 %
50 g smør
1 tsk vaniljepulver
1 nip himalayasalt evt. lidt koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup

Sådan laver du en sund nutella

Variation 1

  1. Rist nødderne i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter. Kom dem i et viskestykke og gnid en del af skallerne af. Det er ikke nødvendigt, men nutellaen bliver knapt så bitter sådan.
  2. Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
  3. Tilsæt dadler, honning, kakaopulver, vaniljepulver, kokosolie og salt og kør, til du har en fast cremet masse.
  4. Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, den holder sig min. 2-3 uger i køleskabet.

"Denne variation smager også ret genialt med lidt appelsinskal i. Jeg tilsætter ofte lidt kokosmælk, så den bliver mere nutellaagtig i konsistensen, du kan også med fordel tilsætte smeltet chokolade."

Variation 2

  1. Rist nødderne som ovenfor beskrevet. 
  2. Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, tag den af varmen og bland chokolade og smør i, så det smelter. 
  3. Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
  4. Bland nødder med chokoladeblandingen, vaniljepulver og salt og smag til med lidt honning, hvis du har en sød tand. 
  5. Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, og opbevar det i køleskabet. Det holder min. 1 uge, hvis du ikke når at få det spist inden da.