-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Pizza med grillede auberginer
Skøn, nem grovpizza med ekstra mange grøntsager. Jeg ruller ikke bunden helt tyndt ud, men laver en lidt tyk, blød version med masser af fyld.
2-4 personer
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- 1½ dl lunet vand (ca. 37 grader)
- 1 tsk salt
- ½ tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- 100 g groft hvedemel
- ca. 150 g fint hvedemel
- mel til udrulning
- Topping:
- 1 aubergine
- lidt olivenolie
- 4-5 spsk mosede tomater
- lidt hvidløg, revet
- 1 rødløg, i tynde både
- 100 g blød gedeost
- olivenolie
- rucola
- lidt parmesan, revet
Sådan laver du pizza med grillede auberginer
- Dej: Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, eller endnu bedre: natten over i køleskab.
- Fyld: Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250 grader eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
- Skær auberginen i skiver, dryp dem med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grillpande (eller i den varme ovn). Smag dem til med salt.
- Smør lidt mosede tomater rørt med lidt hvidløg på pizzabundene. Top med løg, grillede auberginer, gedeost, olivenolie, salt og peber, og bag pizzaerne i den varme ovn i 8-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Top straks med lidt rucola og revet parmesan, og server eventuelt med ekstra salat til.
- TIP: Top gerne med ekstra spinat, grillede squash, rå fennikel, halve, små tomater eller andet grønt. Disse tykke pizzaer kan loades med stor succes.