Sæt bolledejen i køleskabet
Der er ikke noget som hjemmebagte boller, og efter at jeg er begyndt at koldhæve dem, er resultatet blot blevet endnu bedre.
I modsætning til almindelig boller skal der ikke nær så meget gær i koldhævede boller, og det gør altså noget ved både konsistens og smag. Desuden er det jo ekstra lækkert at lave en dej om aftenen, sætte den i køleskabet natten over og servere friskbagte boller næste morgen.
Jeg følger en helt enkel grundopskrift, der består af 10 gram gær, en halv liter koldt vand, 2 teskefulde salt og 600 gram mel. Ikke to portioner dej bliver ens, for jeg blander altid det mel, jeg nu har i skabet, som f.eks. hvedemel, grahamsmel, durummel, pizzamel, speltmel og rugmel.
Efter en ordentlig tur i røremaskinen – på mindst et kvarters tid – bliver dejen lækker og elastisk. Lad den hæve i køleskabet natten over, et døgn eller mere, og du har en super dej til enten boller eller flutes.
Få min opskrift på lækre koldhævede speltboller her
* Hvad er jeres erfaringer med koldhævede boller? Er de bedre eller dårligere end almindelige boller?