-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
Små saltkarameltærter
Smørsprøde bunde fyldt med den lækreste, fløjlsbløde saltkaramelganache.Ganachen er lavet af karamelliseret hvid chokolade, altså hvid chokolade tryllet til karamel i ovnen.
8-10 små tærter
Ingredienser
- Mørdej:
- 125 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 50 g flormelis
- 75 g smør, koldt
- 1 knivspids salt
- ½ æg
- Karamelliseret hvid chokoladeganache:
- 150 g hvid chokolade af god kvalitet
- 150 ml piskefløde
- 15 g glukosesirup
- 1 nip salt
- Pynt: flagesalt
Sådan laver du tærter med saltkaramel
- Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
- Beklæd små tærteringe (5½ cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
- Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.
Sådan laver du tærter med saltkaramel
- Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
- Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
- Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
- Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.
Sådan laver du tærter med saltkaramel
- Tag tærterne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere.
- Pynt med flagesalt.
10 fantastiske tærter
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte