-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Sunde bananmuffins
Min søn er voldsomt begejstret for kage. Men da det nok ikke er så smart at fylde knægten med sukker hver dag, har jeg eksperimenteret mig frem til disse bananmuffins med lidt mørk chokolade, kanel og kardemomme.
Helt sukkerfri er de dog ikke, men min samvittighed har det bedre, end hvis jeg stikker ham en flødebolle.
Bare synet af de små muffins får hans mælketænder til at løbe i vand, og så gør det jo ikke noget, at han samtidig får både gulerod, squash og havregryn indenbords.
De er perfekte som en hurtig dessert, et lille mellemmåltid eller til at tage med på udflugt, når lækkersulten melder sig.
(ca. 15 stk.)
2 modne bananer
130 g sukker
½ vaniljestang + 1 spsk sukker
1 æg
1 lille gulerod
¼ squash
4 spsk mælk
150 g hvedemel
50 g havregryn
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
40 g mørk chokolade 70%
½ tsk kanel
½ tsk kardemomme
Mos bananerne med en stavblender og rør det luftigt med sukker og kornene fra vaniljestangen (blandet med 1 spsk sukker, så kornene bliver fordelt).
Tilsæt æg, fintrevet gulerod, fintrevet squash og mælk og rør godt.
Tilsæt mel, havregryn, bagepulver, natron, hakket chokolade, kanel og kardemomme og rør til ensartet konsistens.
Fyld dejen i muffinforme (helst hårde) og bag ved 200 grader i ca. 20 min.
De kan fint fryses.